Familien Helligsøe

Familien Helligsøe

Om denne side:

Her bilver skrevet løst og fast om vores familie - til hverdag, fest og ferie. Og noget om huset, eller hvis bilen bryder sammen...

Vintervarmen sikret

BoligPosted by Helge 2007-12-01 15:18:31
Blog Image
I starten af november fik vi leveret tre tons briketter til brændeovnen, så vi har brænde nok til vinteren over. Det bliver jo desværre leveret af vognmanden ude på vejen - så det skal slæbes ind i skuret derfra. Tidligere har jeg blot båret dem ind manuelt - alene. Men i år havde jeg ikke mindre end tre hjælpere, sønnerne Anders og Laurits og deres kammerat Emil. Desuden har jeg købt mig en sækkevogn som gør arbejdet meget lettere. Emil og Anders som er de ældste holdt dog ikke så forfærdeligt længe - efter den første palle var de helt færdige, men slideren Laurits holdt ud til den bitre ende. Faktisk har Laurits egenhændigt flyttet over et tons! Ret stærkt gået...

  • Comments(0)//familien.h-online.dk/#post20

Så er vores fjernsynsstue også færdig

BoligPosted by Helge 2007-04-24 11:11:25

Blog ImageOK, helt færdig bliver man vel aldrig! Der mangler lidt tæppelister og inddækning ved loftlemmen og andre småting. Typisk den slags ting der aldrig bliver lavet, fordi rummet jo fungere udmærket uden. Det eneste sted det er ubehageligt er i ens egen dårlige samvittighed.

Men det er blevet et lyst og dejligt rum i modsætning til det skumle hul det var før. Det har dog været et større projekt. Flytte døren, brække vægge og træloft ned, banke puds ned (og slæbe det ud), sætte gips op, rette gulvet op, spartle, pudse, tapetsere, male, lægge gulvtæppe på - puha, godt det er overstået.

Karin og mig kan nogle gange have lidt svært med at blive enige om hvilke ting vi skal købe til hjemmet. Men forbavsende nok fik vi købt alt inventaret til stuen på én gang ude i Ikea: En knaldrød dobbelt sovesofa, små sideborde på hjul, tv-bænk og en lampe. Man har jo lov til at være heldige nogle gange.


Blog ImageVaskerummet nede i stueetagen er også ved at være færdigt - her mangler der dog stadig en del ting - bl.a. venter vi på at smeden får tid til at komme og sætte en radiator op. Rummet er blevet rigtig funktionelt med en masse opbevaring på væggene. Vi har købt et system med skinner der skrues på væggene, hvorpå der kan monteres mange forskellige hylder, tørrestativ, knagerækker osv. Det er systemet Antonius fra Ikea. Så nu har jeg også fået et sted til at opbevare alt mit kajaktilbehør. Det var lidt hjemløst før.

Blog ImageDet projekt der venter som det næste på listen (men FØRST når alle småtingene i de andre rum er klaret!) er istandsættelse af toilettet på 1. sal. Det ligner pt. en slagmark. Det har de sidste måneder fungeret som opbevaring for værktøj, maling, arbejdstøj, søm, beslag osv. Det er meningen at vi vil have fjernet den gamle vinyl og så male gulvet hvidt i stedet og have sat trælister på væggene op i ca 110 cm's højde. Karin har en ide om at det skal ende med at se svensk ud - det kan sikkert blive rigtig flot.

Der er flere billeder at se her.

  • Comments(0)//familien.h-online.dk/#post8

Endelig! Tre rum færdige...

BoligPosted by Helge 2007-03-02 11:32:07

Det er selvfølgelig ikke så meget, men nu er Anders værelse, soveværelse, mellemgangen og Laurits værelse helt færdige. Det eneste Laurits mangler er et lille gardin foran det »musehul« der er i ridderborgen, men det er jo småting ift. alt det der er lavet.

Mellemgangen ind til vores soveværelsee er også færdig. Alle vores ting inde fra kontoret er blevet sat på plads i stigereolerne, og der er monteret lamper osv. Karin har været i gang med et større projekt med at male klædeskabet med de blå låger. Det er malet helt hvidt nu - det dækkede heldigvis allerede efter tredie overmaling!

Uha, det største projekt på 1. salen er jeg nu startet på. Det er tv-stuen som skal udvides og beklædes med gips i stedet for de plader af blød masonite der sad før. De mure der skal brækkes ned er jo træskeletter, så jeg gik bare i gang med et brækjern og godt humør. Men... træplanker på 1½" der er banket sammen med søm, hvor der er mindst 50 søm pr. kvm, er ikke sådan lige at få fra hinanden skulle jeg hilse og sige! Der har åbenbart ikke været jernmangen i 1920 hvor huset blev bygget. Hvis en håndværker i dag slog så mang søm i ville han garanteret blive fyret...

Det viste sig også at alt puds på væggene og loftet sidder så løst at det nærmest rasler af bare man prikker til det med prækjernet. Det var en streg i regningen at det lort også skal ned! Det er ufatteligt hvor det støver - også ind i alle andre rum, på trods af afdækning med plastik. Jeg startede endda med at flytte døren for dog at stoppe det meste støv - det har da virket nogenlunde. Men murstøv finder åbenbart altid en vej ud alligevel!

Herunder er nogle fotos - resten kan ses her.

Puds! - for helvede hvor det støverPuds! - for helvede hvor det støver.

Udsnit af Laurits ridderborg med musehullet nederstUdsnit af Laurits ridderborg med musehullet nederst.

Mellengangen ind til vores soveværelse, her står de fleste ting inde fra kontoret
Mellengangen ind til vores soveværelse, her står de fleste ting inde fra kontoret.

  • Comments(0)//familien.h-online.dk/#post6

Lidt mindre rod

BoligPosted by Helge 2007-02-19 21:40:47
Vores flytten rundt på 1. sal skrider stille og roligt fremad. Anders værelse (i det forhenværende kontor) er færdigt og vores soveværelse er også næsten færdigt. Der mangler kun gardiner og nogle billeder på væggene.

Laurits værelse (som er drengenes tidligere fælles) er også ved at være færdigt - det har været et større projekt. Rummet er blevet delt op af en stigereol (der fungere som rumdeler,) så der er blevet en mellemgang der fører ind til mit og Karins soveværelse. Her kan vi så have alt det der før var inde på kontoret.

På bagsiden af denne reol er der så (ved at blive) lavet en ridderborg inde på Laurits værelse. Men det kommer der billeder af når det er færdigt.

Det seneste projekt der er søsat er så renovering af TV-stuen. Der skal lige flyttes en væg og en dør, så det trækker måske lidt ud... MEN så bliver rummet også lige knap 5 kvm. størrer.

Herunder er nogle billeder, resten kan ses her.

Anders nye værelse Anders' nye værelse.

Renoveret soveværelseVores soveværelse efter renoveringen (sengegavlen skal lige males en anden farve!)

Det hemmelige rum i TV-stuen

Det »hemmelige« rum vi fandt bag TV-stuen, det bliver nu lagt til rummet.

  • Comments(0)//familien.h-online.dk/#post5

Alt roder ubegribeligt

BoligPosted by Helge 2007-01-23 23:13:01

»Alt roder ubegribeligt« er et, i denne forbindelse, passende citat fra den gamle Alrune Rod LP 4-vejs. Men det er godt nok noget andet der synges om end vores rod. Det er i hvert tilfælde ret rammende mht hvordan der lige for tiden ser ud på vores 1. sal.

Vi er blevet enige om at Anders og Laurits skal have hvert sit værelse nu hvor Anders snart bliver ti år. Han har spurgt efter det flere gange de sidste måneder - så nu skal det være. Det betyder så at alle rum skal ryddes ét efter ét for at få malet og lagt nye gulvtæpper på. Og for generelt at få smidt en masse ud, der hænger fast på 1. salen som gammelt hængedynd!

Denne flytten omkring betyder så at det værelse som vi før brugte som kontor (eller mere præcist: som rum for alt muligt skrammel som vi ikke ellers kunne finde plads til) nu skal være Anders' værelse. Efter tre dages oprydning er det lykkedes mig af smide mindst ti fyldte sorte affaldssække ud - plus det løse.

Det er egentlig helt befriende at komme af med en masse gammelt lort som vi/jeg ikke har brugt i årevis. Masser af uddaterede bøger, forældede papirer og kursusmapper, tøj der ikke har været brugt i årevis osv.

Lukningen af kontoret betyder så også at vi nu skal til at vænne os til at have computeren stående nede i spisestuen. Jeg har altid undret mig over at mange mennesker har den stående i stuen, men jeg må nu nødtvungent indrømme at det egentligt er meget hyggeligt. Som en midlertidig foranstaltning har vi bare en bordplade med fire ølkasser under - og må guderne (hvis der er nogen) forbyde at denne løsning går hen og bliver permanent!

Laurits skal beholde det værelse som han før delte med Anders, dog bliver det noget mindre fordi der også skal være plads til en masse reoler til ting som vi ikke har plads til andre steder. De kommer til at stå så de skærmer for gennemgangen ind til vores soveværelse. Vores soveværelse skal der ikke gøres noget ved, bortset fra maling og nye gulvtæpper. Nå jo, måske skifter vi også lige lagener ved samme lejlighed - uanset om de trænger eller ej!!

Vores TV-stue venter vi med til sidst, vi har ikke helt besluttet hvor konsekvent vi vil renovere derinde.

Blog ImageMidlertidig kontoropstilling i spisestuen

Blog ImageMidlertidigt rod på trappen

Blog ImageAnders' kommende værelse er ved at blive ryddet

Blog ImageSkal på lossepladsen – der bliver forhåbentligt mere end det her.

  • Comments(0)//familien.h-online.dk/#post2